dr Agnieszka Szmagara



2019


Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany

  • Monitoring of fluoride content in bottled mineral and spring waters by ion chromatography
    [Kontrola zawartości jonów fluorkowych w mineralnych i źródlanych wodach butelkowanych metodą chromatografii jinowej]
    [w:] JOURNAL OF GEOCHEMICAL EXPLORATION
  • Determination of ellagic acid in rose matrix by spectrofluorimetry
    [Oznaczanie kwasu elagowego w matrycy róży przy użyciu spektrofluorymetrii]
    [w:] JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
  • Ellagic acid content in selected wild species of fruit roses
    [Zawartość kwasu elagowego w dzikich gatunkach róż owocowych]
    [w:] Acta Scientiarum Polonorum-Hortorum Cultus

2018

  • Spectrophotometric assessement of the difference between total nitrate/nitrite contents in peel and flesh of cucumbers
    [Spektrofotometryczna ocena różnic między całkowitą zawartością azotanów (V)/azotanów (III) w skórce i miąższu ogórków]
    [w:] Food Analytical Methods