☰
☰
Menu
Logowanie
Pomoc
WEB S4A
Telefony
Pracownicy
Publikacje
Struktura
Rozkład zajęć
Plan studiów
Przedmioty
Prace dyplomowe
Biznes
e-KUL
Publikacje pracowników KUL
Gdzie:
-- Domyślnie --
Nazwa
Typ
Rok
ze wszystkimi słowami
z którymkolwiek ze słów
z wyrażeniem
Sortuj:
Nazwa
Typ
Rok
rosnąco
malejąco
Wyniki:
10
20
30
50
100
Wydział:
-- Wybierz wydział --
Wydział Teologii
Wydział Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji
Wydział Filozofii
Wydział Nauk Humanistycznych
Wydział Nauk Społecznych
Wydział Nauk Przyrodniczych i Technicznych
Instytut:
-- Wybierz instytut --
Dysycypliny:
-- Wybierz dysycyplinę --
archeologia
architektura i urbanistyka
astronomia
automatyka, elektronika i elektrotechnika
ekonomia i finanse
filozofia
geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna
historia
informatyka
informatyka techniczna i telekomunikacyjna
inżynieria biomedyczna
inżynieria chemiczna
inżynieria lądowa i transport
inżynieria materiałowa
inżynieria mechaniczna
inżynieria środowiska,górnictwo i energetyka
językoznawstwo
literaturoznawstwo
matematyka
nauki biologiczne
nauki chemiczne
nauki farmaceutyczne
nauki fizyczne
nauki leśne
nauki medyczne
nauki o bezpieczeństwie
nauki o komunikacji społecznej i mediach
nauki o kulturze fizycznej
nauki o kulturze i religii
nauki o polityce i administracji
nauki o sztuce
nauki o zarządzaniu i jakości
nauki o zdrowiu
nauki o Ziemi i środowisku
nauki prawne
nauki socjologiczne
nauki teologiczne
pedagogika
prawo kanoniczne
psychologia
rolnictwo i ogrodnictwo
sztuki filmowe i teatralne
sztuki muzyczne
sztuki plastyczne i konserwacja dzieł sztuki
technologia żywności i żywienia
weterynaria
zootechnika i rybactwo
Typ:
-- Wybierz typ --
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Artykuł naukowy w wydawnictwie zbiorowym recenzowany
Dostęp WWW:
---
TAK
Publikacje: Ostatnio dodane
Nazwa
|
Typ
|
Rok
Autor
Gum arabic/gelatin and water-soluble soy polysaccharide/gelatin blend films as carriers of astaxanthin - a comparative study of the kinetics of release and antioxidant properties [Guma arabska / żelatyna i rozpuszczalne w wodzie polisacharydy sojowe / błony żelatynowe jako nośniki astaksantyny - badanie porównawcze kinetyki uwalniania i właściwości przeciwutleniających ]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2021
inżynieria biomedyczna
inżynieria chemiczna
inżynieria lądowa i transport
inżynieria materiałowa
inżynieria mechaniczna
nauki farmaceutyczne
nauki leśne
rolnictwo i ogrodnictwo
technologia żywności i żywienia
weterynaria
dr Waldemar Kazimierczak
Nanopore-sequencing characterization of the gut microbiota of Melolontha melolontha larvae: contribution to protection against entomopathogenic nematodes? [Charakterystyka mikrobiomu jelita larw Melolontha melolontha za pomocą sekwencjonowania nanoporowego: rola ochronna w zapobieganiu infekcji przez nicienie entmopatogeniczne?]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2021
inżynieria biomedyczna
nauki biologiczne
nauki chemiczne
nauki farmaceutyczne
nauki medyczne
rolnictwo i ogrodnictwo
technologia żywności i żywienia
weterynaria
dr Waldemar Kazimierczak
The effect of potassium sorbate on the physicochemical properties of edible films based on pullulan, gelatin and their blends [The effect of potassium sorbate on the physicochemical properties of edible films based on pullulan, gelatin and their blends]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2020
technologia żywności i żywienia
dr hab. Tomasz Skrzypek
Release kinetics and antibacterial activity of potassium salts of iso-α-acids loaded into the films based on gelatin, carboxymethyl cellulose and their blends [Release kinetics and antibacterial activity of potassium salts of iso-α-acids loaded into the films based on gelatin, carboxymethyl cellulose and their blends]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2020
nauki chemiczne
technologia żywności i żywienia
weterynaria
dr hab. Tomasz Skrzypek
Functional traits of Lactobacillus plantarum from fermented Brassica oleracea var. capitata L. in view of multivariate statistical analysis [Cechy funkcjonalne Lactobacillus plantarum ze sfermentowanej Brassica oleracea var. capitata L. w świetle wieloczynnikowej analizy statystycznej]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2018
inżynieria chemiczna
nauki biologiczne
technologia żywności i żywienia
dr Waldemar Kazimierczak
Ascorbic acid- and sodium ascorbate-loaded oxidized potato starch films: comparative evaluation of physicochemical and antioxidant properties [Folie ze skrobi ziemniaczanej z kwasem askorbinowym i askorbinianem sodu: porównawcza ocena właściwości fizykochemicznych i antyoksydacyjnych]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2017
inżynieria chemiczna
technologia żywności i żywienia
dr Waldemar Kazimierczak
Semantic representation of proved and disproved statements extracted from scientific papers. Meat science case study [Semantyczna reprezentacja stwierdzeń uznanych i odrzuconych wyodrębnionych z prac naukowych. Studium przypadku z zakresu nauki o mięsie]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2014
filozofia
informatyka
technologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Piotr Kulicki
Vers des standards automatisés dans la production de viande? [Ku automatycznym standardom produkcji mięsa?]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2014
informatyka
technologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Piotr Kulicki
Towards beef production and consumption ontology and its application [Ku ontologii produkcji i konsumpcji wołowiny i jej aplikacjom]
Artykuł naukowy w wydawnictwie zbiorowym recenzowany
Rok: 2012
filozofia
informatyka
technologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Piotr Kulicki
Ogółem w bazie dostępnych jest: 42719 zweryfikowanych pozycji.