Publikacje: Ostatnio dodane
Nazwa|Typ|Rok
Autor
Impact of the Body Composition on Knee Osteoarthritis Assessed Using Bioimpedance Analysis [Wpływ składu ciała na chorobę zwyrodnieniową stawu kolanowego oceniany za pomocą analizy bioimpedancji]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2023
biologia medycznabiotechnologiainżynieria biomedycznanauki farmaceutycznenauki medycznenauki o zdrowiutechnologia żywności i żywieniaweterynaria
dr Marcin Skowronek
Correlation between human colon cancer specific antigens and Raman spectra. Attempting to use Raman spectroscopy in the determination of tumor markers for colon cancer [Korelacja między antygenami specyficznymi dla ludzkiego raka jelita grubego a widmami Ramana. Próba wykorzystania spektroskopii Ramana do oznaczania markerów nowotworowych raka jelita grubego]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2023
inżynieria biomedycznainżynieria materiałowanauki biologicznenauki chemicznenauki farmaceutycznenauki medycznenauki o zdrowiutechnologia żywności i żywieniaweterynaria
dr hab. inż. Krzysztof Pancerz prof. KUL
Inferently acidic films based on chitosan lactate-doped starches and pullulan as carries of nisin: a comparative study of controlled-release and antimicrobial properties [Naturalnie kwaśne folie na bazie skrobi chitozanowej domieszkowanej mleczanem i pullulanem jako nośniki nizyny: badanie porównawcze kontrolowanego uwalniania i właściwości przeciwdrobnoustrojowych]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2022
biologia medycznabiotechnologianauki chemicznerolnictwo i ogrodnictwotechnologia żywności i żywienia
dr Waldemar Kazimierczak
Blood serum lipid profiling may improve the management of recurrent miscarriage: a combination of machine learning of mid-infrared spectra and biochemical assays [Profilowanie lipidów w surowicy krwi może poprawić postępowanie w przypadku nawracających poronień: połączenie uczenia maszynowego widm średniej podczerwieni i testów biochemicznych]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2022
inżynieria biomedycznainżynieria materiałowanauki biologicznenauki chemicznenauki farmaceutycznenauki o zdrowiurolnictwo i ogrodnictwotechnologia żywności i żywieniaweterynaria
dr hab. inż. Krzysztof Pancerz prof. KUL
Functional properties and storage stability of astaxanthin-loaded polysaccharide/gelatin blend films - a comparative study [Właściwości funkcjonalne i stabilność przechowywania folii polisacharydowo-żelatynowych z astaksantyną - badanie porównawcze]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2022
nauki leśnetechnologia żywności i żywienia
dr Waldemar Kazimierczak
Gum arabic/gelatin and water-soluble soy polysaccharide/gelatin blend films as carriers of astaxanthin - a comparative study of the kinetics of release and antioxidant properties [Guma arabska / żelatyna i rozpuszczalne w wodzie polisacharydy sojowe / błony żelatynowe jako nośniki astaksantyny - badanie porównawcze kinetyki uwalniania i właściwości przeciwutleniających ]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2021
inżynieria biomedycznainżynieria chemicznainżynieria lądowa, geodezja i transportinżynieria materiałowainżynieria mechanicznanauki farmaceutycznenauki leśnerolnictwo i ogrodnictwotechnologia żywności i żywieniaweterynaria
dr Waldemar Kazimierczak
Nanopore-sequencing characterization of the gut microbiota of Melolontha melolontha larvae: contribution to protection against entomopathogenic nematodes? [Charakterystyka mikrobiomu jelita larw Melolontha melolontha za pomocą sekwencjonowania nanoporowego: rola ochronna w zapobieganiu infekcji przez nicienie entmopatogeniczne?]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2021
inżynieria biomedycznanauki biologicznenauki chemicznenauki farmaceutycznenauki medycznerolnictwo i ogrodnictwotechnologia żywności i żywieniaweterynaria
dr Waldemar Kazimierczak
Release kinetics and antibacterial activity of potassium salts of iso-α-acids loaded into the films based on gelatin, carboxymethyl cellulose and their blends [Release kinetics and antibacterial activity of potassium salts of iso-α-acids loaded into the films based on gelatin, carboxymethyl cellulose and their blends]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2020
nauki chemicznetechnologia żywności i żywieniaweterynaria
dr hab. Tomasz Skrzypek prof. KUL
The effect of potassium sorbate on the physicochemical properties of edible films based on pullulan, gelatin and their blends [The effect of potassium sorbate on the physicochemical properties of edible films based on pullulan, gelatin and their blends]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2020
technologia żywności i żywienia
dr hab. Tomasz Skrzypek prof. KUL
Functional traits of Lactobacillus plantarum from fermented Brassica oleracea var. capitata L. in view of multivariate statistical analysis [Cechy funkcjonalne Lactobacillus plantarum ze sfermentowanej Brassica oleracea var. capitata L. w świetle wieloczynnikowej analizy statystycznej]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2018
inżynieria chemicznanauki biologicznetechnologia żywności i żywienia
dr Waldemar Kazimierczak
Ascorbic acid- and sodium ascorbate-loaded oxidized potato starch films: comparative evaluation of physicochemical and antioxidant properties [Folie ze skrobi ziemniaczanej z kwasem askorbinowym i askorbinianem sodu: porównawcza ocena właściwości fizykochemicznych i antyoksydacyjnych]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2017
inżynieria chemicznatechnologia żywności i żywienia
dr Waldemar Kazimierczak
Semantic representation of proved and disproved statements extracted from scientific papers. Meat science case study [Semantyczna reprezentacja stwierdzeń uznanych i odrzuconych wyodrębnionych z prac naukowych. Studium przypadku z zakresu nauki o mięsie]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2014
filozofiainformatykatechnologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Piotr Kulicki
Vers des standards automatisés dans la production de viande? [Ku automatycznym standardom produkcji mięsa?]
Artykuł naukowy w czasopiśmie recenzowany
Rok: 2014
informatykatechnologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Piotr Kulicki
Towards beef production and consumption ontology and its application [Ku ontologii produkcji i konsumpcji wołowiny i jej aplikacjom]
Artykuł naukowy w wydawnictwie zbiorowym recenzowany
Rok: 2012
filozofiainformatykatechnologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Piotr Kulicki
Ogółem w bazie dostępnych jest: 45748 zweryfikowanych pozycji.